Една истинска история за 8-ми март

8mi mart

Споделям ви една истинска история, защото заслужава да бъде разказана и има за цел да ви вдъхнови! Както и да послужи за благодарност на всички участници в нея:

Ангелите са навсякъде около нас, с нас, по всяко време. Вярвам че историята започна с тяхното подшушване. Егото ми отново се обади и под формата на съмнения се опита да заглуши ангелските гласове, но за щастие послушах вътрешния си глас, а той никога не греши!

Историята започна на 6-ти март 2015 следобед в 15ч. Мислех си за 8-ми март, за това как искам да зарадвам майка си, да й изпратя цветя, но може би поради грижите за детенцето вкъщи и факта че бяхме в болничен, някак си изгубих представа за времето. Следобяд в 3ч обаче ми дойде тази натрапчива мисъл – изпрати цветята сега! Съмненията ми се обадиха – късно е, куриерските фирми затварят след 2 часа, момичето в магазина за цветя сигурно има купища поръчки, няма да има време за теб и т.н. и за малко да се откажа. Но после пак отвътре това чувство не ме оставяше – не е късно, поне опитай, още имаш време, СЕГА е моментът!

Обадих се на моята приятелка Маргарита, която има магазин за цветя „Шарма цвет” в гр. Пловдив, тя се съгласи да ми приеме поръчката и след няколко телефонни разговора всичко беше уредено. Поръчах две аранжировки цветя (не букет, а като саксийки), един за мама и един за наша много близка приятелка. Трябваше да бъдат доставени от куриерска фирма Еконт в Събота 7-ми март, единия до града, а другия до съседно село, където е семейството ми в момента. Пак имах някакви съмнения за тази доставка до селото, но бях съгласна да платя повече, само и само да пристигне на място и навреме.

Обърнах се към Архангел Метатрон с молба „Цветята да пристигнат до двете си получателки навреме!” Забележете, не казвам кога и как, само моля да е навреме.

В събота обаче, оказа се че пратката до града е пристигнала, а тази до село не е. Била е оставена за понеделник. Казах си – но нали се обърнах към ангелите? После си отговорих, е добре де, не може винаги всичко да е наред, може би съм поискала нещо невъзможно! Разочарованието ми обаче беше много силно, защото видях, че цветята са били получени в офиса на Еконт в 12:20 ч, а те са затворили в 13ч без да ги доставят или да се обадят поне на получателя да иде да си ги вземе. Водена от гнева си към несправедливостите и от разочарованието, че прекрасната ми изненада за мама и то за празника на майките се е провалила, написах веднага оплакване до Еконт – колко съм разочарована, че клиентите в малките населени места биват пренебрегвани и как цветята ми за 8-ми март ще бъдат получени на 9-ти. Допреди този случай знаех, че те са най-добрата куриерска фирма в България, защото съм работила в всички останали – Еконт никога не са грешили, работят по празниците повече часове и дни от конкурентите си. До този ден обаче, винаги има първи път и ето че и на тях има се случи, този път не бяха моите герои, които винаги съм хвалела. Макар да не вярвах много в резултата от оплакването го изпратих. Сестра ми винаги ми повтаря „Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!” и този път така постъпих. Благодаря ти, сестричке, за важните уроци, на които си ме научила!

В едно предаване Опра Уинфри (Oprah Winfrey) разказваше как получаваш нещо в живота, тогава, когато се откажеш от него и го надживееш. Примирих се с мисълта, че цветята ще пристигнат в понеделник, малко закъснели и омършавели, но все пак важен бил жестът, нали така?!

Сега затаете дъх! Събуждам се тази сутрин и прочитам съобщение от баща ми – цветята са доставени!!!! Какво! Отворих широко очи – в имейла си имах отговор от Отдел качество на Еконт с извинения и уверение, че пратката е доставена. На село! В неделя! Лично от управителката на офис Силистра – Македония. Първата ми мисъл беше – НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА! Чудесата се случват! Ангелите са ме чули!

Благодарих на Архангел Метатрон! Той е много, много силен и прави наистина невъзможните неща възможни. Благодарих на всички други ангели, писах благодарствено писмо на Еконт, благодаря на управителката, която лично е доставила пратката, когато си отида в Силистра бих я поздравила лично! Всичките ми усилия бяха възнаградени с усмивката на мама!

mama 8mi mart

Обичам те мамо, честит 8-ми март! От двете ти дъщери! Благодаря и на татко ми, който през цялото време беше на телефона и ми съдействаше дистанционно. Благодаря ти Марго, за това че доставяш не само цветя, а усмивки на хората! Благодаря ви Еконт за професионалното отношение и ненадминатото обслужване на клиенти! Спечелихте ме отново!

Честит празник и на вас, мили дами! Дано съм успяла да ви вдъхновя! Никога не се отказвайте, ангелите са винаги до вас!

Ками Дова

Comments

comments