Свойства на кристалите

 • 1964927_634164089972906_1994254131_n
 • Авантюрин помага за вземане на решения и повишава креативността. Добър камък е за писатели, художници, музиканти и други хора в творческата сфера. Полезен за белите дробове, сърцето, надбъбречните жлези и пикочно-половата система и зрението. Носи късмет. Укрепва самочувствието и вътрешното равновесие. Балансира чувствата.
 • Аметист има успокояващ и релаксиращ ефект, насърчава здравословните навици за сън, когато е поставен върху тялото или под възглавницата. Помага да контролираме негативните мисли и дава проницателност в бизнес делата. Отваря вратите към духовните преживявания, предпазва от черна магия и спомага развитието на психическите способности. Камък на промяната. Помага за преодоляването на стари емоционални рани и заздравява психиката. Помага за облекчаване на мигрената и главоболие причинено от нерви. Използва се също и за подобряване на концентрацията. Успокоява психични разтройства, пречиства кръвта и укрепва имунната система, както и балансира и лекува всички чакри. Стимулира творческата дейност, интуицията.
 • Аквамарин е камък на спокойствието и смелостта, привлича късмета. Добър помощник по време на медитация. Засилва аурата и личната власт на човек, както и психическите способности. Известен е като камък на истината. Ако поставите аквамарин във вода по време на пълнолуние и оставите да престои на лунна светлина ще се сдобиете с вода пречистваща и тялото и духа. Аквамаринът се използва и за талисман по време на пътуване. Помага на притежателя си да се избави от пороци и зависимости, също като Аметиста.
 • Амазонит е камък на смелостта. Насърчава творческото вдъхновение и общуването, носи сили, самоувереност, решителност, търпение и толерантност. Помага да се отървем от вредни навици. Успокоява нервната система и спомага сътрудничеството, носи късмет в бизнеса. Носи късмет! Добър помощник при хазарт, спечелване от лотария. Подобрява ясновидските способности.
 • Ахат създава спокойствие, подпомага достигането на по-високи духовни измерения и общуването с ангели. Улеснява комуникацията по време на трудни времена, помага ви да говорите пред публика (както Карнеола) и изглажда дискусиите. Вдъхновяващ и защитен камък. Използва се при лечение на артрит, главоболие, храносмилателни проблеми и растеж на костите.
 • Гранат стимулира мисленето. Усилва съпротивителните сили и насърчава честността. Заменя отрицателните чувства на гняв, завист и ревност с любов. Действа срещу депресия и настройва съзнанието ви на по-високо ниво. Подпомага издигането на партньорството на следващ етап. Пречиства и подпомага кръвообращението и сърцето, помага при инфекции и кръвотечения. 
 • Карнеол съдейства за бързия успех в кариерата, подходящ е за ученици и студенти. Стимулира концентрацията, паметта, творческото начало, разсейва негативните енергии и ги заменя с положителни. Помага да намерите насоките в живота си. Улеснява ви по време на публични изяви като подобрява самочувствието и увереността. Балансира храносмилането. Бременни жени го използват при болки в корема, облекчава менструални спазми. Насърчава образуването на нови кръвни клетки, подпомага възстановяването на увредени тъкани и свиването на тумори. Използва се за лечение на отворени рани, ревматизъм, камъни в бъбреците и други бъбречни проблеми. Предпазва хората от гняв, ревност, завист, омраза и депресия. Пречи на другите да четат мислите ви.
 • Кварц розов лекува депресия, пристрастяване, запазва младостта по-дълго.  Увеличава плодовитостта, предпазва по време на бременност и раждане. Наричан е камъкът на любовта. Носи нежност, доброта, вярност и вътрешен мир.  лекува емоционални травми и подобрява самочувствието.
 • Лабрадорит ще ви предпази от депресия и тревоги, като ви донесе самочувствие и вдъхновение. Един от най-силните амулети срещу негативна енергия. Подобрява способностите ни да сътрудничим с други хора. Помага ни да разберем съдбата си и насърчава интуицията. Верен помощник в конфликтни ситуации и промени в живота. Подобрява яснотата на мислите. Лекува зрението и костите. Еликсирът от Лабрадорит е болкоуспокояващ, отмива негативното, хармонизира енергията и носи благополучие. Действа положително на нервни хора, преуморени или много активни физически. Мистичен камък, който издига съзнанието и го отваря към Вселенските енергии.
 • Лапис лазули (Лазурит) увеличава интелекта, мъдростта и лидерските качества, насърчава интуицията.  Предпазва от психически атаки. Лекува безсъние и освобождаване от тревоги; щитовидната жлеза, укрепва врата и гласните струни, гърлото и всякакви възпаления на врата и главата.
 • Малахит успокоява душата, прогонва стреса и помага за създаването на ново начало. Вдъхновява с идеи и пази от опасности. Верен помощник при правене на ритуали. Амулет против опасности и уроки. Укрепва кръвоносната система и сърцето. Пречиства кръвта. Балансира всички чакри. Много силно привлича парите и носи късмет в бизнеса.
 •  Нефрит (Жадеит) също като граната пречиства кръвта, укрепва имунната система, сърцето и бъбреците. Увеличава плодовитостта и е незаменим амулет за бременните жени,особено в съчетание с Карнеол. Камък носещ късмет и щастие, сбъдва ясни и точни мечти. Пази от депресия и зли духове. С нефрит постигате целите си чрез находчивост,  вдъхновение, късмет, смелост, хармония, щедрост и състрадание.
 • Обсидиан се свързва с духовните ни водачи и ангели пазители. Преобразува негативната енергия в положителна. Има свойства да облекчава болката, ускорява зарастването на рани и намалява напрежението и стреса, освобождава подсъзнателни блокажи. Подпомага логичното мислене и ще ви предпази да не ви използват околните. Напътства ни какво да променим в живота си за да успеем. Свързва ума с емоциите и е много силен защитен амулет. Използва се при гадаене и ритуали.
 • Оникс помага да се преборим с вредните навици. Усилва интуицията, носи късмет и хармония между тялото и духа, емоционален баланс, духовно вдъхновение. Заземява и ни помага да се съсредоточим и да запазим самоконтрол.  Много силен амулет срещу черна магия и уроки. Действа антистресово.
 • Опал (Лунен камък) предсказва бъдещето и сбъдва желания  (при намаляваща или нарастваща луна – индивидуално е). Укрепва интуицията и психическите способности. Носи хармония. Добър помощник по време на медитация, при гадаене, както и при диети. Помага при гинекологични заболявания, по време на бременност и раждане. Подходящ е за артисти (творци), лидери и бизнесмени. Привлича парите. Засилва паметта, премахва енергийни блокажи при започване на нова дейност. Помага при комуникация с духовния ви водач и с ангелите.
 • Перидот ни освобождава от егото, ревността и гнева, като ги заменя с мир и спокойствие.  Увеличава търпението, увереността и интуицията; вдъхновява.  Помага ни да се свържем със съдбата си и да намерим смисъла на настоящия си живот.  Както розовия кварц задържа младостта по-дълго.  Пречиства организма и подпомага храносмилането.
 • Планински кристал е универсален камък защото може да се настрои за всякакви цели – той е лечител, носи енергия и подобрява умствените способности. Пречиства духовно, емоционално и физически. Безопасен е за направа на пречистваща вода – сложете го в съд с вода, оставете да престои 24 часа и пийте. Прекрасен помощник по време на медитация, води ни до духовно израстване, помага при контактуване с ангели, общуване с духове. Стимулира имунната система, почиства тялото и душата.
 • Содалит камък за артисти, носи вдъхновение в творчеството. Въдворява мир и спокойствие. Стимулира ума и е благоприятен при работа с група хора. Подобрява комуникацията, разрешава конфликти и спорове. Повишава знанията, интелекта и ги синхронизира с духовното. Много подходящ за медитация, засилва постепенно интуицията ви която ще ви помага във всички житейски ситуации.
 • Тигрово око е амулет за привличане на пари и късмет. Защитава от черна магия и се използва при гадаене. Носи смелост, физическа сила и оптимизъм. Засилва енергията в тялото и помага да се излекувате по-бързо. Лекува храносмилателната система. Уравновесява емоциите, заземява, провокира и укрепва личната ви сила. Разобличава лъжата и показва истината във всички ситуации.
 • Тюркоаз помага по време на медитация и астрални пътувания. Защитава от уроки. Настройва ни за контактуване с ангели и повишава психическите способности. Ако го получите като подарък ще ви донесе късмет, щастие. Привлича парите. Както розовия кварц сплотява семейството и приятелите, използва се за привличане на любов.  Лекува женски болести, главоболие и синхронизира всички чакри.
 • Халцедон помага ни да се освободим от нежеланите неща в живота си. Камък на мира и спокойствието, намалява депресията, раздразнението и тревогите.  Поддържа баланса между ума, тялото и духа. Халцедонът е амулет срещу черна магия, негативни вибрации и психични атаки.  Също е подходящ за направа на еликсир – поставете в чаша с вода, да престои 24 часа и е готов за употреба.
 • Хематит успокоява и заземява, фокусира ума и благоприятства математическите знания. Стабилизира и балансира ума, тялото и духа. Отблъсква негативните енергии. Докато другите камъни ни отварят към духовното, хематита насочва вниманието към физическия свят. Пречиства кръвта, лекува бъбреците, анемии. Стабилизира кръвното налягане, облекчава главоболието, увеличава устойчивостта на стрес. Помага за спечелване на съдебни дела.
 • Цитрин усилва творческата мисъл, лекува безсъние и кошмари. Благоприятен е за храносмилането и стомаха, кръвообращението и помага при диети. Заменя негативната енергия с оптимизъм. Привлича парите и успеха в бизнеса и търговията, като задържа спечеленото за постоянно. Засилва интуицията. Помага за по-лесно адаптиране към промени. Вдъхва решителност, засилва самочувствието и насочва творческата енергия. Освобождава от вредни навици.

Comments

comments