10-те вида ангели

Wire AngelsАнгелите са истински, те съществуват, независимо дали вярваме в тях, дали ги виждаме, усещаме или не. Те са тук на Земята за да ни пазят и обичат. Откакто свят светува има писмени данни за тези прекрасни небесни същества, които винаги ни се притичват на помощ в критични моменти.  Прочетох книгата на Силвия Браун „Книга за ангелите“ (Sylvia Browne’s Book of Angels) и тя вдъхнови моята нова коледна колекция ангелчета, направени от бижутерска тел и стъклени мъниста.

В книгата си, медиумът Силвия  Браун, описва десетте вида ангели, или десетте йерархии на ангелите, като доскоро са били известни само осем. Затова новите две йерархии, които нямат общоприет еквивалент на български език, аз си позволявам да преведа само за ваша информация и нямам претенции терминът да е най-точният. На тях съм поставила звездичка. Останалите осем вида съм взаимствала от термините, които използва Българската православна църква. Тук накратко ще спомена наименованията на йерархиите, цветовете на ангелските криле (което е и в основата на новата ми ангелска колекция) и основните функции на ангелите в дадената група. А останалата информация можете да си набавите от „Книга за ангелите“, в нея в отделни глави са описани десетте вида ангели, последвани от медитации за съответния вид, както и писма на читатели, които разказват за срещите си с небесните създания.

Angels   1. Angels / Ангели – Те са най-близо до хората, тяхната главна цел е да ни предпазват, да са до нас нощем, да пазят малките деца. Техният скъпоценен камък е Перлата. Имат бели криле със сребристи върхове (* всички ангели имат бели криле, само върхът им е с различен нюанс, но в моята колекция съответният различителен цвят е по целите криле за по-добро разграничаване). Ангелите са еднополови.

Archangels  2. Archangels/ Архангели – Нямат собствени имена, камъкът им е Аквамарин, чиито цвят е като върховете на крилете им – син. Те са вестители и лечители! Помагат ни при астрални пътувания.

 

 

Cherubim & Seraphim  3. Cherubim/ Херувими & 4. Seraphim/ Серафими – И двата вида ангели имат много общи неща, затова ги описваме заедно. Крилете им са в красив розов нюанс, цветът на любовта, както техният камък – Розов кварц. Херувимите пеят, а Серафимите имат тонална и вибрационна способност. Заедно те създават ангелска музика, която може да лекува болести.

Powers  5. Powers * / Могъщества* –  Те са лечители. Крилете им са със зелени върхове, а камъкът им  Смарагд (Изумруд).

 

 

 

Carrions  6. Carrions * / Чистители * – Думата „carrion“ от английски език се превежда като „мърша, отпадък, отвратителен“, и именно главната функция на тези ангели е да отвеждат злите души след смъртта им до сътоветното място, за да не им позволят да се смесят с останалите души в Отвъдното.  От там и името им, което превеждам като Чистители, защото те ни предпазват от злите души, очистват Отвъдното от „отпадъка“.  Върховете на крилете им са оранжеви, а камъкът им е Опал.

Virtues  7. Virtues / Сили –
Като техен камък е посочено среброто, върховете на крилете им са светлосини със сребристо-синя светлина. Те са тези, които могат да променят съдбата ни преди да се родим, заедно с нас преглеждат това, което сами сме избрали да изживеем и имат силата да правят желаните от нас корекции. Помагат ни когато имаме проблеми с тежка болест, трудна ситуация, с житейския ни път.

Dominions  8. Dominions / Господства – Те водят нашите Акашови записи (на англ. Akashic records).   Цветът на крилете им е кестеняв, а камъкът им е Хелиотроп.  Най-често те са ангелите, които посрещат душите след смъртта им в края на тунела от светлина.

 

Thrones  9. Thrones / Престоли – Последните две йерархии са най-висшите и най-духовните. Престолите са армиите на Богинята. Те ни предпазват, когато сме в изключително голяма беда, пазители са на децата, както Ангелите. Камъкът им е злато, а цветът на крилете украсен в  лилаво-бяло.

 

Principalities  10. Principalities / Власти – Армиите на Бога. Камъкът им е Сапфир, а крилете им в златист цвят. Те са по-скоро пазители на света, отколкото лични помощници, явяват се по време на големи катастрофи и катаклизми.

 

 

Не забравяйте, помолете се на ангелите, повикайте ги, те никога няма да ви откажат, няма да ви оставят сами и ще ви помогнат. Тази Коледа зарадвайте вашите любими хора като им подарите ангелче – може да бъде използвано като коледна украса за елха, носено като медальон, окачено в дома ви или в автомобила за да ви пази и да ви напомня за надеждата. Изберете един от десетте вида и я посочете в поръчката си. Можете да изберете и едноцветен коледен ангел от колекция 2013 г. или да си направите сами ангелче, като следвате моя видеоурок “ Как да си направим коледен ангел“  (на английски език).

Comments

comments