Обичаш ли котки?

Котките винаги са били близо до сърцето ми, вероятно са моя тотем. 😉 От години насам прибирам котенца от улицата, грижа се за тях и им намирам домове. Просто видя ли малко или болно коте, изобщо коте, което видимо се нуждае от грижи, не мога да го подмина. Сърцето ми се къса и правя всичко по силите си да му помогна. Четох една мисъл, която много ми хареса и вярвам в нея „Ако спасиш едно животно няма да промениш света, но светът за това животно ще се промени завинаги!“ Ако и ти си като мен, можеш да се присъединиш към каузата и заедно да спасим повече котета! За да промениш света започни от себе си! И след като в града, в който живея в момента няма институция или организация, която да помогне, ние ще се самоорганизираме!

Как можеш да помогнеш? Направи един, няколко или всички изброени варианти:

  • Купи бижу от онлайн магазина или от специалната благотворителна колекция (която ще бъде на сайта много скоро), всички средства отиват за котките (разходи за храна, ветеринар). По този начин ще допринесеш за спасяването на една малка душичка, а бижуто ще ти остане красив спомен за добрината!
  • Сподели страницата с твои приятели и разпространи новината.
  • Стани приемен стопанин – отглеждай коте в нужда, докато му намерим постоянен дом.
  • Дари стари (или нови) и неупотребявани котешки аксесоари -купички за храна, котешки тоалетни, транспортни кутии и т.н.
  • Можеш да дариш и пари с бутона на Paypal – ако си в чужбина, или просто предпочиташ този начин за дарение.
  • За въпроси и предложения използвайте връзката за контакт на сайта; info@kamydova.com

Направи дарение за котките

Котета, които вече сме приютили:       

10384906_10152524563237108_4092604704633078052_n Това е Стрент (името му значи Сила) – мъжко котенце. Намерих го до контейнер за смет, Октомври 2014, едното му око беше в ужасно състояние. Занесох го на ветеринар, претърпя операция по остраняване на очната ябълка, но все още го лекуваме. За съжаление не оздравя веднага и му направиха втора интервенция. Той е кастриран и ваксиниран. Тук е момента да благодаря на безкрайно добрия д-р Каснаков от гр. Кърджали, който винаги ми помага с лекуването на бездомни животни, като взема средства само за покриване на консумативите си, но не включва цената на труда. Благодаря Ви, д-р Каснаков!

(Благодаря на всички, които се включиха с дарения!)

котенцето ми

(04.01.2015) Ето го пораснал, нашия хубавец! Намерихме му дом в гр. Варна на 21.03.2015 Новата му стопанка Ани е прекрасен човек, ангелите я изпратиха! Стрент е на много добро място, много съм щастлива!

                                                                

Муци и Чарли  Всичко започна на 3-ти Ноември 2006 (преди вече 8 години), когато приютихме двете улични котета Моцарела-Белла (Муци) & Чарли. По това време живеехме в Дубай. Двете котета бяха прибрани по различно време от доброволческата организация за котки Feline Friends. Тогава и аз участвах там, като приемен стопанин (foster parent), като тези две котета взехме за осиновяване, както се казва. Понеже те се бяха харесали и бяха се сприятелили, а и ние дълго време отсъствахме от дома си заради работата, ни препоръчаха да ги вземем заедно. И така котешката приказка започна …  *Всъщност като се замислих, първото коте се оказа още през далечната 2001 г, когато замъкнах едно улично коте от Варна до Силистра за да му търся дом.  Така че котешката любов се е зародила преди 13 години *

 

 

Муци и 3-те бебета   Женското коте Муци забременя и роди 3 здрави котенца – бялото го приюти мой приятел и колега, който и до днес си го гледа, кръсти го Брад Пит и го нарича Пита 🙂 Благодаря ти Далибор! Липсваш ми, приятелю! Второто коте беше женско, мисля че го кръстихме Моли, и първоначално беше осиновено от друг мой приятел и колега, Рок. Третото беше най-пухкаво и дългокосместо коте, нарекохме го Силвестър. Той имаше по-странна съдба, един ден избяга нанякъде.

 

СилвестърЕто го Силвестър, като модел за списанието на Feline Friends.

Тогава го бях снимала за една тяхна кампания и беше на първа страница. Много беше красив, като ангорско коте!

В последствие поради нашето преместване Чарли и Муци трябваше да бъдат осиновени отново, но след дълго и грижовно подбиране им намерихме добър стопанин и същите условия – къща, голям двор и много обич!

 

Рижо  Докато гледахме Чарли, Муци и Силвестър, при нас дойде и Рижо, лятото на 2009. Станаха 4 нашите котета 🙂

Рижо беше с открита рана на лапата, видимо беше тормозен, бит или не незнам какво беше станало, но се страхуваше от хората. Няколко дни идваше на двора, хранеше се когато е сам и бягаше, но постепенно се приобщи. Казват че е трудно и почти  невъзможно да опитомиш пораснало улично коте, но ние с Рижо много се заобичахме. Той остана част от сърцето ми!

Разболя се тежко и внезапно, малко преди да се върнем в България. Наложи се да го приспим, може би затова и до ден днешен ми е мъчно за него! 🙁 Почивай в мир, скъпо коте!

Аз и Рижо

Стиви  Стиви – 14.09.2012 – седеше сам и беззащитен на един тротоар, очите му бяха възпалени, имаше рани, не помръдваше, някой щеше да го сгази най-вероятно. Излекувахме го, укрепна и един ден изчезна – не разбрах дали избяга или някой си го хареса …

 

 

 

 

Olive -1  Олив – женско коте, отново приютено от улицата, но още на 40 дни. Взехме я на 12-ти Октомври 2012 г. След време се оказа най-злата котка, която някога съм гледала – скачаше, драскаше, беше много агресивна още от бебе.

 

 

 

 

 

бебетата на Олив Олив роди 4 черни котенца! В последствие всички бяха осиновени. А самата тя изчезна нанякъде през един размножителен период …

котенцата на Олив   Sivcho                                     Вдясно е Сивчо, едно от тези бебета.

 

котенце  На 8-ми Ноември 2014 намерихме това малко коте, и до дни беше приютено от постоянните си    стопани. котеСъщите добри хора взеха и бялото котенце, пак през Ноември.

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress

Всички международни поръчки ще бъдат с начислена стойност на доставката От Канада до България Отмяна