Какво е Рейки?

Kакво е Рейки?

Рейки е универсална жизнена енергия. Рейки е лечебен метод чрез полагане на ръце над тялото на приемащия енергия, без да има докосване. В превод от японски Рейки е духовна практика, а символите (йероглифите) които изписват думата се превеждат така: Рей 霊 –вселена, дух, душа“ и Ки 気 –енергия, живот.

Произход

През 1922 г Д-р Микао Усуи открива Рейки след 21-дневно уединение за медитация, молитва и пост в планината Курама. На 21-вия ден по време на медитация получава знанието за Рейки, както и уменията и силата да предава Рейки на други хора (да ги инициира). Д-р Усуи се премества в Токио през Април 1922г, където основава Usui Reiki Ryoho (Усуи Организация на Рейки Лечителите). С времето той събира и адаптира древната японска мъдрост на лечителите, духовни и етични традиции.

Приложение

Рейки представлява полагане на ръце от Рейки практикуващ, който представлява проводник за Рейки енергия върху друг човек, който я получава. Рейки повлиява добре както на физическо така и на емоционално, ментално и духовно ниво, облекчава физически болки, душевни страдания, премахва духовни и кармични блокади, балансира чакрите и възвръща естествения баланс в тялото ни за да живеем в хармония с веселената, да имаме късмет, успех и благоденствие.

Рейки няма странични ефекти и е напълно безопасна! Това е интелигентна енергия, която усеща къде е най-нужна в момента и се насочва натам. Лечителят само я предава, той не може да я използва за користни цели, в най-лошия случай тя няма да протече, но никога не може да ни навреди! Използва се при всякакви състояния – при малки деца, бременни жени, възрастни хора, животни и др.

Как протича един Рейки сеанс?

В зависимост от това дали е обикновен Рейки сеанс или дистанционен сеанс (от разстояние) времетраенето може да варира между 30 и 70 минути, в зависимост от много фактори – състоянието на клиента, кога последно е бил на сеанс, сериозността на проблема и т.н. Най-често сеансът е 40 минути. Рейки практикуващия (умишлено избягвам думата лечител) поставя ръцете си над тялото на приемащия (клиента), без да го докосва, и Рейки протича през ръцете му (дланите) като се насочва където е най-необходима, както вече споменахме, и обикновено цялостен сеанс включва всички части на тялото и основните чакри. За Рейки сеанси натиснете тук.

Подготовка преди сеанс

Няколко дни преди Рейки сеанс е добре да ограничим или изключим тежките и мазни храни, червено месо (ако може всякакво месо), силни подправки, алкохол. В дните след сеанс да се пие много вода и да си почиваме повече. Възможно е да се появят грипоподобни състояния като главоболие, зачервено гърло, хрема, температура, така се пречистваме и изхвърляме негативната енергия навън. Тези състояния обикновено траят кратко, отшумяват до 24 – 48 часа, няма нищо страшно, след това ще се чувствате много по-добре от преди!

Как мога да стана Рейки практикуващ?

Всеки човек може да бъде иницииран в Рейки, не е необходима специална подготовка, способности или опит. Трябва само да изберете своя Рейки Мастер-Учител, доверете се на интуицията си при този избор. Ще получите настройка (инициация) в Рейки 1, след което можете да продължите с останалите нива или да работите само с първо ниво. Веднъж инициирани в Рейки, тази жизнена енергия протича през тялото Ви до края на живота Ви, затова отделете време и вземете отгоровно това решение, без да се влияете от чуждо мнение. Ще се засили имунитетът Ви, животът ви ще се промени в положителна насока! Запиши се за Рейки курс тук.

Рейки нивата

  1. Ниво 1 – Веднъж въведен в Рейки, енергията протича през теб през целия ти живот, дори вече да не практикуваш. Затова е важно сам да вземеш това решение. Ще можеш да лекуваш себе си, други хора, животни и растения, които са физически до теб (в същата стая). Можеш да зареждаш с Рейки енергия храна, вода, предмети.
  2. Ниво 2 – Ще можеш да изпращаш Рейки енергия независимо кога и къде – в миналото, настоящето или бъдещето, на разстояние, на хора, животни и растения, където и да се намират те! Можеш да пречистваш помещения от негативни енергии и влияния. Да лекуваш физически болки , душевни страдания и духовни блокади и взаимоотношения.
  3. Ниво 3 – Рейки Мастер – Засилваш енергията и интуицията си още веднъж с това мастерско ниво! Ще можеш да изпращаш изгубени души в светлина.
  4. Ниво 4 – Мастер Учител – Ще се научиш как да инициираш други хора в Рейки.

Желая ви успех по пътя към светлината!

Намасте!

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress

Всички международни поръчки ще бъдат с начислена стойност на доставката От Канада до България Отмяна